Koulukuraattori

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN KOULUKURAATTORITYÖ

Kankaanpään kaupungin koulukuraattorit tarjoavat palveluita esi- ja perusopetuksessa Kankaanpään, Karvian, Jämijärven, Siikaisten ja Pomarkun oppilaille, lukiokoulutuksen opiskelijoille Kankaanpään Yhteislyseossa ja Pomarkun lukiossa sekä ammatillisten perusopintojen opiskelijoille Kankaanpään Opistossa. Koulukuraattorityön lainsäädännöllinen perusta on kirjattu lastensuojelulakiin (LSL 13.4.2007/417) ja oppilas- ja opiskelijahuoltolakiin (HE 67/2013 vp).

Koulukuraattorien työ on osa koulun opiskeluhuoltoa. Opiskeluhuollolla tarkoitetaan oppilaan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä ja näiden edellytyksiä lisäävää toimintaa oppilaitosyhteisössä. Opiskeluhuoltoa toteutetaan ensisijaisesti ehkäisevänä koko oppilaitosyhteisöä tukevana yhteisöllisenä opiskeluhuoltona ja tämän lisäksi yksilökohtaisena opiskeluhuoltona.

Koulukuraattori tukee oppilaita kouluun, kotiin, kaverisuhteisiin tai vapaa-aikaan liittyvissä elämän pulmatilanteissa. Hän työskentelee yhdessä oppilaan, oppilasryhmien, opettajien ja huoltajien kanssa. Koulukuraattori on tarvittaessa mukana suunniteltaessa, keskusteltaessa ja päätettäessä oppilaalle tarjottavista yleisen, tehostetun ja erityisen tuen muodoista. Koulukuraattorin tehtävä on huolehtia siitä, että lapsi tulee kuulluksi ja on aidosti osallisena omien asioidensa hoidossa.

Kankaanpään Keskustan koulussa koulukuraattori on paikalla maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kuraattoriin voivat ottaa yhteyttä huoltajat, oppilas itse, opettaja tai muu oppilaan kanssa työskentelevä henkilö. Sähköpostit: etunimi.sukunimi@kankaanpaa.fi

Kati Jokinen 044-5772302

Kankaanpään Keskustan koulu